الأربعاء 06 مايو 2026
More forecasts: Wetter 4 wochen
رئيس التحرير
محمود المملوك
أخبار
حوادث
رياضة
فن
سياسة
اقتصاد
محافظات
محافظات

حلمي عبد الباقي: مطلوب إقصائي من انتخابات الموسيقيين.. ومصطفى كامل موقفني ليه دون إثبات إدانتي هو أنا موظف؟

حلمي عبد الباقي ومصطفى
فن
حلمي عبد الباقي ومصطفى كامل
السبت 11/أبريل/2026 - 09:43 ص

وجه الفنان حلمي عبد الباقي، وكيل أول نقابة المهن الموسيقية، رسالة حادة لـ الفنان مصطفى كامل، نقيب الموسيقيين، بسبب إيقافه عن ممارسة نشاطه النقابي منذ 3 أشهر، على خلفية الأزمة بينهما وإحالته لمجلس تأديب وخضوعه للتحقيق.

وظهر حلمي عبد الباقي، في مقطع فيديو عبر حسابه بـ فيس بوك، استنكر خلاله ما حدث معه خلال أزمته بالنقابة قائلًا: أنا بقالي فترة ملتزم الصمت تمامًا ومبتكلمش في أي حاجة مع إني شايف حملة ممنهجة لتشويهي وبقول بكرة الحق يبان، سكت كتير وتحملت ما لا يتحمله بشر، وبشوف وبسمع التشويهات اللي عمري ما أتخيل إنها تتقال عن حلمي عبد الباقي، ولكن ده اللي حصل، عايز أقول إن المخالفات العلاجية اللي عندي حولوها على جهاز الكسب الغير مشروع.

وتابع: موضوع غريب جدًا وعلى حد علمي لو حد خبير في القانون يقولي إن جهاز الكسب الغير مشروع بيروحه الحرامي والمرتشي واللي بيتكسب من كرسيه ويتربح من تحت لتحت، إنما واحد تجاوزات علاجية بتروح للمستشفيات مبمدش إيدي على حاجة علشان أتربح منها، ومع ذلك امتثلت أمام اللجنة الموقرة في التحقيق وهما هيكتبوا تقريرهم قريب.

واستكمل: في الجلسة الأخيرة شوفت تعنت غريب جدًا، أول ما قعدنا قالوا في مطالبة من مستشفى لسه جيالنا بأن في جواب أنت عامل له إعفاء لواحدة هتعمل عملية في عينها وأنت عامل لها إعفاء والجواب ده جالنا من أيام، أيام إيه الجواب ده من شهر 11 سنة 2024، يعني كلام غريب جدًا والمستشفى مبعتتش المطالبة من سنة و4 شهور؟، طيب إزاي؟، لأ هو الموضوع دوروا لـ حلمي على أي مصيبة تاخده، ومع ذلك أنا افتكرت كويس جدًا الجواب ده كنت اتكلمت مع النقيب وشخص كمان واتكلمنا والنقيب قالي الست دي غلبانة ونساعدها وعملت الجواب، ولما عملنا اطلاع على المخالفات.. الجواب ده مكنش موجود أصلًا، طالع دلوقتي بـ أمارة إيه؟، وحصل إنكار ومش عايزين يكلموا الشخص اللي كان معانا في المكالمة.

ووجه حلمي عبد الباقي، رسالة لـ مصطفى كامل، قائلًا: في إقصاء لـ حلمي عبد الباقي إنه ميدخلش انتخابات سواء عضو مجلس أو يرشح نفسه نقيب وده حق شرعي لأي حد، وأنا تم إيقافي من أكتر من 3 شهور بأني ممارسش مهامي النقابية دون أن يثبت عليا أي إدانة، هو أنا موظف؟، أنا عضو مجلس لما تثبت إداتني وقفني أو اشطبني من النقابة، أنت موقفني ليه بقالك 3 شهور؟، هو ده قانون؟.

واختتم حلمي عبد الباقي: أنا مطلوب إقصائي من الانتخابات اللي جاية لا عضو مجلس ولا نقيب، أنا بتعرض لـ ظلم وقهر بشكل غير طبيعي ولكن بقول اللي ربنا عايزه هو اللي هيكون.

تابع مواقعنا